Schab w sosie serowym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab umyć , osuszyć , pokroić w plastry , mi wyszło sześć.
Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem , oprószyć z obu stron solą i pieprzem a następnie obtaczać w mące pszennej.
2.Na patelni rozgrzać smalec , smażyć mięso na rumiano.
3.Pieczarki obrać ,umyć , osuszyć.
Każdą przekroić na pół.
Obrane cebule pokroić w piórka.
4.W garnku układać warstwami część warzyw oraz plaster mięsa.
5.Danie podlać wodą tyle by zakrywała składniki
Dusić 20 min.
6.Po tym czasie dodać serek topiony , dusić kolejne 30 min co jakiś czas delikatnie mieszając.
W między czasie sos doprawić solą i pieprzem wg. gustu.
Podawać posypane natką pietruszki.
Komentarze