Schab w sosie serowym

4.99 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie pracuję zawodowo. Mam dużo czasu, więc doskonalę się w sztuce gotowania. Potrawa jest łatwa i szybka do przygotowania.

Składniki:

  • ● 4 kotlety schabowe
    ● mąka
    ● 10 dag żółtego sera
    ● 4 ząbki czosnku
    ● 1/2 l bulionu (może być z kostki)
    ● 1/2 szkl. śmietany
    ● 25 dag pieczarek
    ● olej do smażenia
    ● pieprz
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.99 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety lekko rozbijamy.
    Oprószamy solą, pieprzem i mąką.
    Smażymy na rozgrzanym
    oleju. Przekładamy do garnka
    i zalewamy bulionem.
  • 2. Pieczarki obieramy i kroimy
    w plasterki. Czosnek przeciskamy
    przez praskę. Razem
    z pieczarkami dodajemy do schabu. Wlewamy bulion i dusimy
    ok. 1,5 godziny. Jeśli trzeba,
    podlewamy wodą. Mię so
    wykładamy na talerz.
  • 3. Sos: do ciepłego wywaru
    z pieczarkami dodajemy śmietanę
    i starty na tarce ser. Mieszamy.
    Polewamy mięso. Podajemy
    z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować