SCHAB W SEROWEJ PANIERCE

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Znudziły się Wam tradycyjne schabowe? upanierujmy je w serze...bedzie pysznie!

  • 30 min

Składniki:

  • 8-10plastrów schabu
    2 jajka
    10 dag sera żółtego w kawałku
    10 dag sera mozzarella w kawałku
    sól,pieprz
    bułka tarta ok. 3/4 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Schab w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy kotlet rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Sery ścieramy na tarce na małych oczkach, mieszamy z bułką tartą. Kotlety po kolei maczamy w rozkłóconym jajku, serach, znów w jajku, znów w serach. Wkładamy na rozgrzana patelnię, smażymy na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować