Schab w stylu syczuańskim ze szpinakiem i sezamem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jeśli i chcecie zjeść coś pysznego, azjatyckiego i prostego polecam Wam mój schab w stylu syczuańskim.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 gramów schabu
    2 ząbki czosnku
    1 cebula białe
    1 cebula czerwona
    100 gramów świeżego szpinaku
    2 łyżki ziaren sezamu
    Oliwa
    Sól, pieprz
    Sos
    3 łyżki ciemnego sosu sojowego
    1 łyżka jasnego sosu sojowego
    1 łyżka pasty chilli
    50 ml bulionu drobiowego
    2 łyżeczki brązowego cukru
    oraz
    opakowanie makaronu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w stylu syczuańskim ze szpinakiem i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W małym naczynku mieszamy dokładnie wszystkie składniki sosu. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Schab myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Mięso lekko oprószamy solą i pieprzem i smażymy partiami na złoty kolor, przekładamy na talerzyk.

    Na patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebule i posiekany czosnek – smażymy 2-3 minuty. Do przesmażonej cebuli wkładamy z powrotem mięso, dodajemy umyty i posiekany szpinak, zalewamy wszystko sosem i gotujemy wszystko około 5 minut, aż wszystko będzie usmażone. Gotowe danie posypujemy sezamem. Przygotowany schab serwujemy razem z gryczanym makaronem sobą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować