Schab w mleku

4.5 (189 ocen)

  • 2 godz.

Przepis otrzymałam od kuzynki

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    1 1/2 l mleka
    pieprz ,sól
    zioła prowansalskie
    vegeta
    1 szklanka oleju
    2 łyżki mąki
    gałka muszkatołowa

Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zioła wymieszać , natrzeć schab, zawinąć w folie i pozostawić na 24godz. Schab rozwinąć z foli, włożyć do garnka z olejem. Podsmażyć na złoty kolor z obu stron. Następnie podlać mlekiem i gotować na wolnym ogniu około 2 godz. Wyjąć schab . Powstały wywar zmiksować, dodać 2 łyżki mąki , sól.pieprz, gałkę muszkatołową, miksować , zagotować.
    Schab pokroić w plastry ułożyć na półmisku, polać sosem i udekorować. Podawać z ziemniakami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gałka muszkatołowa Mleko Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować