ryżowa sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna sałatka z warzywami i tuńczykiem

  • 20 min

Składniki:

  • 2 torebki ryżu,
    puszka tuńczyka (musi być w ładnych, dużych kawałkach),
    kilka łyżek kukurydzy,
    papryka (konserwowa lub świeża),
    2-3 gałązki selera naciowego (można zastąpić ogórkiem-świeżym lub konserwowym),
    posiekana natka pietruszki, posiekany szczypiorek,sól, pieprz
    na sos: kilka łyżek majonezu i kilka łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka Ryba

Ryżowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować i ostudzić. Paprykę i seler posiekać w kosteczkę. Składniki sałatki połączyć, doprawić i dokładnie wymieszać z sosem majonezowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Papryka Ryby Ryż Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować