Ryż zapiekany ala tarta

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bardzo fajny i smaczny podwieczorek, ale też doskonale nadaje się na kolację.

  • Łatwy

Składniki:

  • MASA RYżOWA:
    - ryż (taki w woreczkach): 2 opakowania
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - cukier: 2 łyżki
    BUDYń::
    - mleko: 1.5 szklanki
    - budyń waniliowy: 1 sztuka
    DODATKOWO::
    - marmolada: 5 łyżek
    - gruszki: 3 sztuki
    - masło: 2 łyżki
    - kasza manna: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Ryż zapiekany ala tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować i ostudzić, dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier oraz cukier waniliowy, dokładnie wymieszać.
    Ugotować budyń .

    Gruszki obrać i pokroić na cząstki (jeśli są twarde trzeba je wcześniej obgotować w wodzie z cukrem)
  • Ryż zapiekany ala tarta 2. Formę dokładnie wysmarować masłem i posypać kaszką manną, wyłożyć dno masą z ryżu i delikatnie naciągnąć na boki , ryż posmarować marmoladą, ułożyć na tym gruszki i zalać gorącym budyniem .
  • Ryż zapiekany ala tarta 3. Piekarnik nagrzać do temp.200st i zapiekać w nim tartę 15min .Podawać gorące .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

4.49 (194 ocen)

To może cię zainteresować