Ryż z sosem meksykańskim, wątróbką i brokułami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Potrawę tę wymyślił właściwie mój syn,ponieważ lubi dobrze zjeść,lubi też brokuły i sos meksykański.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:

    ryż -- 320g
    woda -- 640g
    sól -- do smaku
    masło lub olej -- 20g

    wątróbka drobiowa -- 440g
    olej rzepakowy -- 40g
    cebula -- 80g
    sól -- do smaku

    brokuły -- 480g
    masło -- 40g
    sól,cukier -- do smaku

    sos meksykański Aspiro 520g

Ryż z sosem meksykańskim, wątróbką i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowy sos meksykański Aspiro 1. 1)Ryż ugotować na sybko we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem oleju lub masła
    2)Wątróbkę usmażyć na oleju z cebulką,po usmażeniu posolić
    3)Ugotować brokuły w dużej ilości wody, gotując od wody goracej,po ugotowaniu dodać masło
    3)Podgrzać sos meksykański dodać do potrawy

Porady

Potrawę można podawać na rózne sposoby,z róznymi dodatkami np.z brukselką,fasolką szparagową,zamiast wątróbki można podać mięso gulaszowe,kurczaka lub rybę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy