Ryż na mleku kokosowym z mango

4.5 (143 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem to smak mojego dzieciństwa. Tym razem postanowiłam przygotować go w wersji trochę bardziej egzotycznej - z ukochanym mlekiem kokosowym i mango.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż arborio: 1 szklanka
    - dojrzałe mango: 1 sztuka
    - mleko kokosowe w puszce: 400 mililitrów
    - cukier: 3 łyżki
    - laska wanilii: 1 sztuka
    - wiórki kokosowe: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryż na mleku kokosowym z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż wsypać do garnka, wlać mleko, wsypać cukier i na małym ogniu, często mieszając poczekać aż mleko odparuje a ryż stanie się miękki. Dodać ziarna wanilii, wiórki kokosowe* i pokrojone mango.
  • 2. * ja użyłam świeżego kokosowego miąższu startego na tarce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mango Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować