Pyszny i szybki obiad- spaghetti w wersji rybnej. Warto włączyć ryby do swojej codziennej diety i zastępować nimi mięso, ponieważ są o wiele zdrowsze i lżejesze.
30 min
Składniki:
-1 kg mrożonych filetów z miruny
-1 l przecieru pomidorowego
-4 cebule
-2 ząbki czosnku
-1 łyżka papryki słodkiej
-1 łyżka suszonej bazylii
-1/2 łyżki tymianku
-szczypta papryki ostrej
-sól i pieprz do smaku
-olej do smażenia
Rybne spaghetti z miruną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mirunę rozmrażamy przez noc w lodówce. Myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Obieramy ze skóry i kroimy w kostkę.
2.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
3.W garnku rozgrzewamy olej. Podsmażamy cebulkę na złoto. Gdy się zrumieni dodajemy rybę, solimy, pieprzymy i podsmażamy przez 2 minuty ciągle mieszając.
4.Wlewamy przecier, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy, przykrywamy garnek i dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy i podajemy z ugotowanym w międzyczasie makaronem spaghetti. Smacznego :)
Komentarze