Rybne spaghetti z miruną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny i szybki obiad- spaghetti w wersji rybnej. Warto włączyć ryby do swojej codziennej diety i zastępować nimi mięso, ponieważ są o wiele zdrowsze i lżejesze.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 kg mrożonych filetów z miruny
    -1 l przecieru pomidorowego
    -4 cebule
    -2 ząbki czosnku
    -1 łyżka papryki słodkiej
    -1 łyżka suszonej bazylii
    -1/2 łyżki tymianku
    -szczypta papryki ostrej
    -sól i pieprz do smaku
    -olej do smażenia

    dodatkowo:
    -1 opakowanie makaronu spaghetti
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sosy Spaghetti

Rybne spaghetti z miruną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Mirunę rozmrażamy przez noc w lodówce. Myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Obieramy ze skóry i kroimy w kostkę.
  • 2 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
  • 3 3. W garnku rozgrzewamy olej. Podsmażamy cebulkę na złoto. Gdy się zrumieni dodajemy rybę, solimy, pieprzymy i podsmażamy przez 2 minuty ciągle mieszając.
  • 4 4. Wlewamy przecier, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy, przykrywamy garnek i dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy i podajemy z ugotowanym w międzyczasie makaronem spaghetti. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować