Rybna zupa karmelowa - zupa po żydowsku

4.5 (199 ocen)

  • 60 min

Specjał mojej kochanej babci

  • 60 min

Składniki:

  • 3 litry wody
    1 pęczek włoszczyzny
    2 łby i 2 ogony ryby (karp - mogą być dzwonka)
    duża garść rodzynek
    2 listki laurowe
    2 ziela angielskie
    4-5 łyżek cukier
    1 łyżka masła
    do smaku: sól, pieprz, kwasek cytrynowy
    100 ml. śmietana
    zacierka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ryba Karmel

Rybna zupa karmelowa - zupa po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę obieramy i wrzucamy do gotującej się wody. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. .
  • 2. Do pół miękkich warzyw dodajemy rybę i gotujemy około 20-30 minut. Po tym czasie wyciągamy rybę, oddzielamy od ości i wrzucamy do zupy.
  • 3. Wrzucamy rodzynki.
  • 4. Na patelni rozpuszczamy masło wsypujemy cukier i dodajemy nabierkę wywaru.
  • 5. Następnie łączymy karmel z zupą.
  • 6. Przyprawiamy do smaku.
  • 7. Następnie wlewamy śmietany.
  • 8. Zupkę zaciągamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować