Rybki w zalewie

0 (0 ocen)

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć ryby. Podaję ją na różny sposób.

Składniki:



  • 4 filety z tilapii
    2 jajka
    mąka i bułka tarta do panierowania
    przyprawa do ryb w młynku
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    4 ogórki konserwowe

    Zalewa:
    cebula
    2,5 szkl wody
    6 łyżek octu
    mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    2 łyżki cukru
    łyżeczka soli
    kilka ziarenek ziela ang.
    kilka liści laurowych
    świeżo zmielony pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Przekąski

Rybki w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić, osuszyć i pokroić w większe kawałki. oprószyć przyprawami. Opanierować najpierw w mące, potem w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Zalewa: Zagotować wodę, dodać pokrojoną w piórka cebulę, przyprawy, koncentrat pomidorowy. Gotować 20 minut. W półmisku ułożyć kawałki usmażonej ryby i pokrojone w plasterki ogórka. Zalać gorącą zalewą i odstawić do ostygnięcia. Chłodzić przynajmniej kilka godzin w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne Panierka Ryby Tilapia Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować