Rybka z papryką

0 (0 ocen)

Filety rybne w papryce konserwowej

Składniki:

  • 1 kg filet panga mrożona
    1 słoik konserwowej papryki kolorowej
    1 szt cebula
    olej
    1 łyżka przyprawy do ryb
    sól i pieprz

Rybka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rybka z papryką 1. Filety z pangi rozmrożonej pokroić w paski,posypać przyprawą do ryb,odstawić na 1 godz.w chłodne miejsce.
  • Rybka z papryką 2. Na patelni rozgrzać tłuszcz,włożyć pokrojone filety rybne,podsmażyć na złoty kolor na wolnym ogniu.
  • Rybka z papryką 3. Cebulę obrać,drobno posiekać,przesmażyć na tłuszczu z solą i pieprzem.
  • Rybka z papryką 4. Paprykę osączyć z zalewy,pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć,chwilę poddusić,przyprawić na pikantnie,podawać z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy