Ryba w sosie śmietanowym

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Ryby z piekarnika są o wiele zdrowsze od smażonych tradycyjnie.

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag filetów rybnych (dowolna ryba),
    200 ml śmietany 30%,
    przyprawa do ryb,
    ogórek,
    mała cukinia,
    mała cebula,
    2 pomidory,
    sól, pieprz,
    tłuszcz do blachy
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Ryba w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy przyprawą do ryb i rozkładamy na natłuszczonej blaszce.
  • 2. Cebulę obieramy, pomidory, ogórka, cukinię myjemy i osuszamy. Pomidory, cebulę i ogórka kroimy w plastry, a cukinię w kostkę.
  • 3. Ryby i pokrojone warzywa rozkładamy na natłuszczonej blaszce. Następnie zalewamy śmietaną, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy ok. 45 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.

Porady

Rybę możesz podać na obiad z ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować