Ryby z piekarnika są o wiele zdrowsze od smażonych tradycyjnie.
60 min
Składniki:
50 dag filetów rybnych (dowolna ryba),
200 ml śmietany 30%,
przyprawa do ryb,
ogórek,
mała cukinia,
mała cebula,
2 pomidory,
sól, pieprz,
tłuszcz do blachy
Ryba w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy przyprawą do ryb i rozkładamy na natłuszczonej blaszce.
2.Cebulę obieramy, pomidory, ogórka, cukinię myjemy i osuszamy. Pomidory, cebulę i ogórka kroimy w plastry, a cukinię w kostkę.
3.Ryby i pokrojone warzywa rozkładamy na natłuszczonej blaszce. Następnie zalewamy śmietaną, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy ok. 45 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.
Komentarze