ryba w mleku kokosowym - Zanzibar

0 (0 ocen)

ryba a zwłaszcza sos jest pyszniutki!!!!

Składniki:

  • 3 ząbki czosnku
    sok z 1 cytryny
    6 filetów białej ryby
    oliwa
    1 cebula
    2 zielone papryczki chilli
    1 pomidor
    2 łyżki posiekanej kolendry
    1 puszka mleka kokosowego
    sól, pieprz

Ryba w mleku kokosowym - zanzibar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek drobno posiekaj i rozetrzyj z 2 szczyptami soli, dodaj sok z cytryny i pieprz.
  • 2. Rybę natrzyj powstałą masą i odstaw na 2 godziny.
  • 3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, rybę włóż do piekarnika w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 15 minut.
  • 4. Cebulę, chilli i pomidora obierz, pokrój i zmiksuj razem z kolendrą. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż zmiksowane warzywa. Mieszając, powoli wlej mleko kokosowe. Duś jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Polej sosem rybę i podpiecz jeszcze 15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy