Ryba po grecku

4.5 (172 ocen)

  • 45 min

Pyszne połączenie :)

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    4 filety z ryby, u mnie morszczuk
    1 duża cebula
    1 większa pietruszka
    2 duże marchewki
    30 dkg pieczarek
    1 papryczka chili
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    słodka papryka
    pieprz kajeński
    zioła prowansalskie
    ognista mieszanka przypraw (młynek)
    do ryby:
    pieprz cytrynowy
    sól ziołowa
    przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Starte warzywa 1. Pokrojoną w kostkę cebule zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Marchewkę, pietruszkę i pieczarki zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać do cebuli, podsmażyć, zalać 1/2 szklanki wody i dusić ok. 20 minut.
  • Sos warzywny 2. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić o smaku.
  • 3. Rybę obsypać przyprawami i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • 4. Warzywa ułożyć warstwami na przemian z rybą i odstawić do przegryzienia, najlepiej na całą noc.
    Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować