Rurki z masą czekoladową

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pyszne zakręcone rureczki z kremem czekoladowym na bazie pełnego mleka w proszku będą idealnie pasowały do kawy :)

  • 35 min

Składniki:

  • Ciasto:
    500 g mąki
    250 g margaryny
    1 szklanka śmietany
    2 żółtka

    Masa czekoladowa:
    250 g mleka w proszku
    150 g cukru kryształu
    1/2 szklanki wody
    1,5 łyżeczki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Rurki

Rurki z masą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka i śmietanę. Zarobić ciasto i rozwałkować je na placek, ponacinać i zwijać na foremkę rurek. Piec w nagrzanym piekarniku ok.15 minut w 180 stopniach.
  • 2. Wodę,kakao,cukier i margarynę zagotować. Po wystudzeniu do ciepłej polewy wmieszać przesiane mleko w proszku. Masę przełożyć do szprycy i nabijać rurki. Dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować