Moja wersja pasztecików z kiszoną kapustą w cieście francuskim. Są o wiele prostsze i szybsze w przygotowaniu od tradycyjnych a do tego niezwykle kruche i delikatne.
Rożki z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy kiszoną kapustę, kminek, liść laurowy i koncentrat pomidorowy. Podsmażamy razem około 5 minut, zalewamy wodą i pod przykrywką dusimy 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z gazu. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na około 4 mm, kroimy w kwadraty 10x10cm.
2.Napełniamy farszem z kapusty, brzegi smarujemy roztrzepanym jajkiem i formujemy trójkąty dokładnie sklejając brzegi. Układamy na tacce, smarujemy wierzch jajkiem. Pieczemy w temperaturze 190 stopni około 30 minut aż rożki nabiorą złotego koloru.
Komentarze