Rosyjski sernik z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Przesiane mąkę, proszek, cukier puder posiekać razem z masłem. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Po tym czasie rozwałkować i przenieść na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia.
2.Masa serowa: Cukier utrzeć z masłem dodając kolejno żółtka. Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po łyżce sera, ziemniaki, mąkę zmieszaną z budyniem oraz aromat ze skórką pomarańczową. Na końcu wmieszać delikatnie łyżką do masy serowej ubite na sztywno białka. Wyłożyć na ciasto. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach, do zrumienienia ciasta. Pozostawić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego ostudzenia. Zimny udekorować cukrem pudrem.
Komentarze