Roladki z warzyw i mielonego

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min

Mięso z farszem warzywno-pieczarkowym smakuje wybornie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ● 40 dag mielonego mięsa
    ● marchewka
    ● cukinia
    ● cebula
    ● jajko
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● łyżka oleju
    ● sól
    ● pieprz
    ● 4 pieczarki
    ● 2 łyżeczki sosu pieczeniowego w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z warzyw i mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy, cukinię
    i pieczarki oczyszczamy.
    Kroimy w cienkie podłużne plastry. Gotujemy w osolonym
    wrzątku ok. minuty. Osączamy.
    Po kilka plastrów odkładamy
    do dekoracji.
  • 2. Cebulę obieramy i drobno
    siekamy, a następnie mieszamy
    z mielonym mięsem. Wbijamy
    jajko. Doprawiamy. Wyrabiamy
    na jednolitą masę.
  • Roladki z warzyw i mielonego 3. Masę dzielimy na 4 porcje.
    Każdą lekko spłaszczamy, pośrodku
    wzdłuż nakładamy warzywa
    i pieczarki. Posypujemy
    serem. Zwijamy w roladki.
  • 4. Roladki rumienimy na rozgrzanym
    oleju. Wlewamy 3/4
    szklanki wody. Gotujemy ok.
    15 minut na małym ogniu.
    Wsypujemy sos, mieszamy
    i chwilę gotujemy. Roladki podajemy
    polane sosem.

Porady

● Sos pieczeniowy przed dodaniem do roladek najlepiej rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować