Roladki z piersi z warzywami i serem

5 (192 ocen)

  • 15 min

Lubię patrzeć na miny moich domowników, kiedy z apetytem zajadają to co dla nich przygotuję. Polecam przepis na te pyszne roladki.

  • 15 min

Składniki:



  • 2 duże,pojedyncze filety z piersi kurczaka
    15 dag sera żółtego
    3 ogórki konserwowe
    3 płaty papryki konserwowej
    natka pietruszki
    jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz


Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z piersi z warzywami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbijanie kotletów 1. Mięso umyć, osuszyć, rozciąć tak, aby powstały dwa kotlety. Kotlety rozbić, przyprawić solą i pieprzem.
  • farsz do roladek 2. Ogórki i paprykę osączyć z zalewy, osuszyć. Razem z serem pokroić w paseczki. Natkę umyć, drobno posiekać.
  • nakładanie farszu nakotlet 3. Na kotlety nałożyć po 3-4 porcje ogórka, papryki i sera. Posypać pietruszką.
  • 4. Kotlety ściśle zwinąć w roladki. Boki spiąć wykałaczkami.
  • 5. Roladki panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na lekko złoty kolor.
  • 6. Usmażone roladki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekać 40 min w temperaturze 180 stopni.Pokroić w plastry. Podawać z ryżem.

Porady

Roladki należy dokładnie spiąć wykałaczkami, inaczej cały ser wypłynie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować