Roladki z szynki z selerem i papryką w sosie jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso roztrzep na dość cienkie płaty. Oprósz z obu stron przyprawą do wieprzowiny. Selera i papryki osącz z zalewy. Selera wymieszaj z jedną łyżką posiekanej natki pietruszki.
2.Na kotletach rozłóż strąki papryki, osączonego selera i ciasno zwiń w roladki (w razie konieczności zepnij wykałaczkami).
3.Roladki krótko podsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
4.Zrób sos: jogurt połącz z koncentratem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałą natką pietruszki. Wymieszaj i przypraw do smaku solą i pieprzem.
5.Roladki przełóż do naczynia żaroodpornego i polej przygotowanym sosem. Zapiekaj pod przykryciem ok.40 minut w 180 st. Podawaj np. z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Komentarze