Roladki z indyka z ziołowym farszem

4.5 (179 ocen)

Migdały nadają temu daniu świetny smak.

Składniki:

  • 600 g piersi z indyka
    4 łyżki majonezu
    5 łyżek bułki tartej
    5 łyżek płatków migdałowych
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz
    Farsz:
    ½ pęczka szczypiorku
    ½ pęczka natki pietruszki
    oregano
    2 ząbki czosnku
    2 żółtka
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżka oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z indyka z ziołowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kotlety, rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Zieleninę siekamy, mieszamy z odrobiną oregano, przeciśniętym czosnkiem, żółtkami, 2 łyżkami bułki tartej i 1 łyżką oliwy.
  • 3. Farsz rozkładamy równo na mięsie i zwijamy roladki, spinając je w razie potrzeby wykałaczką.
  • 4. Roladki smarujemy majonezem i panierujemy w bułce wymieszanej z migdałami. Smażymy na złoty kolor, na małym ogniu, najlepiej pod przykryciem by indyk dobrze się przepiekł.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować