Roladki mają niezwykły smak i aromat, suszona żurawina doskonale się komponuje z oscypkiem. Uwielbiam łączyć mięsa z owocami, uważam że jest to doskonałe połączenie smaków.
Roladki z indyka z żurawiną i oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś indyka kroimy w plastry, każdy kotlet delikatnie rozbijamy. Oprószamy przyprawą do indyka, solą oraz pieprzem. Oscypka kroimy w cienkie paski, żurawinę wcześniej sparzamy gorącą wodą. Na brzegu każdego kotleta układamy paski oscypka i suszoną żurawinę, Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy roladki na złoty kolor z obydwu stron.
Porady
Zamiast oscypka możemy użyć wędzonego sera żółtego.
Komentarze