Roladki z indyka z żurawiną i oscypkiem

4.5 (176 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Roladki mają niezwykły smak i aromat, suszona żurawina doskonale się komponuje z oscypkiem. Uwielbiam łączyć mięsa z owocami, uważam że jest to doskonałe połączenie smaków.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 500 gram piersi z indyka

    1 serek typu oscypek

    100 gram suszonej żurawiny

    przyprawa do indyka

    sól,pieprz

    jajko

    bułka tarta

    olej do smażenia

    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z indyka z żurawiną i oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś indyka kroimy w plastry, każdy kotlet delikatnie rozbijamy. Oprószamy przyprawą do indyka, solą oraz pieprzem. Oscypka kroimy w cienkie paski, żurawinę wcześniej sparzamy gorącą wodą. Na brzegu każdego kotleta układamy paski oscypka i suszoną żurawinę, Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy roladki na złoty kolor z obydwu stron.

Porady

Zamiast oscypka możemy użyć wędzonego sera żółtego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować