Roladki z kurczaka z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, osuszamy
i lekko rozbijamy. Posypujemy
przyprawą uniwersalną i przyprawą do kurczaka. Na połowie każdego
fileta wykładamy po 2
plastry sera i zwijamy w roladki.
Podsmażamy na rozgrzanym
oleju, a następnie
dusimy ok. 15 minut. Roladki
przekładamy na blachę,
polewamy powstałym podczas
duszenia sosem. Wykładamy
resztę sera i zapiekamy,
aż się rozpuści.
2.Przygotowujemy sos: pieczarki
oczyszczamy i kroimy
w plastry. Dusimy na maśle.
Następnie wlewamy 1 litr
wody, dodajemy przyprawy
i kostkę, zagotowujemy. Mąkę
mieszamy w 200 ml wody.
Wlewamy do sosu, mieszając,
i zagotowujemy. Gdy
zacznie gęstnieć, wlewamy
śmietankę. Sosem polewamy
roladki.
Komentarze