Roladki z karkówki nadziewane śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć osuszyć na ręczniku kuchennym, pokroić w plastry.
Delikatnie rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, oprószyć majerankiem, solą, pieprzem.
Odstawić na 15 minut w chłodne miejsce.
2.Cebulę obrać pokroić drobno.
Ogórki pokroić na cztery części.
3.Na każdy plaster ułożyć kawałek ogórka, dwie - trzy śliwki i łyżeczkę pokrojonej cebuli.
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami albo obwiązać nitką bawełnianą.
4.Roladki obtoczyć w mące.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć roladki z każdej strony.
Roladki zalać 1/2 litra wody, dodać koncentrat pomidorowy, doprowadzić do wrzenia.
Dodać kostkę pieczeniową, zmniejszyć płomień pod garnkiem, dusić aż mięso będzie miękkie.
Podawać na gorąco z ziemniakami lub ryżem.
SMACZNEGO!!!!
Komentarze