Uwielbiam dynię, stanowi świetny dodatek do mięs. Takie roladki możemy podać na rodzinnym obiedzie i nie tylko. Cieszą nie tylko podniebienie ale także oczy.
60 min
Składniki:
-5 plastrów karczku
-5 plastrów szynki
-1 szkl. puree z dyni
-1/2 szkl. makaronu świderki
-sól,pieprz,przyprawa do wieprzowiny
-2 większe cebule
-olej do smażenia
-3/4 szkl. wody
Roladki z karczku z puree z dyni i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie, przelewamy zimną wodą.
2.Puree z dyni doprawiamy solą i pieprzem.
Karczek delikatnie rozbijamy, nacieramy przyprawami.
Na każdy plaster karczku układamy szynkę, rozsmarowujemy pureę i układamy makaron,zawijamy roladki. Spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią.
3.Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju. Zdejmujemy z patelni,
4.Cebulę kroimy w piórka,wrzucamy na patelnię na której smażyliśmy roladki i rumienimy. Na cebulę układamy roladki podlewamy 3/4 szkl. wody i dusimy ok.35-40 min.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze