Te smaki idealnie się uzupełniają. A do tego potrawa smakowicie wygląda.
30 min
Składniki:
● duży filet z kurczaka
● 1/2 czerwonej papryki
● 2 cienkie kabanosy
● mała cebula
● 2 łyżeczki musztardy
● kilka liści pora
● sól, pieprz
● olej do smażenia
Roladki z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy na dwa kotlety. Lekko rozbijamy i przekrawamy jeszcze na pół.
2.Liście pora sparzamy, osuszamy. Paprykę myjemy, kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kabanosy przekrawamy na pół.
3.Kotlety z jednej strony oprószamy solą oraz pieprzem.
Z drugiej strony smarujemy musztardą, na brzegach układamy kabanosy, po kilka pasków papryki i piórka cebuli. Zwijamy w roladki i przewiązujemy liśćmi pora. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zezłocą (ok. 10 minut).
Komentarze