Roladki wołowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Wstyd się przyznać ale pierwszy raz jadłam wołowinę w innej formie niż tatar.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5 plastrów polędwicy wołowej
    musztarda rosyjska (5 łyżeczek)
    śliwki kalifornijskie (5 sztuk)
    ser żółty (5 plastrów)
    sól, pieprz
    wykałaczki

Roladki wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę ubijamy na cienkie kotlety oprószamy solą i pieprzem. Każdy kotlet smarujemy łyżeczką musztardy, kładziemy plaster sera i śliwkę, zawijamy w ciasne roladki. W razie potrzeby spinamy wykałaczką. Roladki obsmażamy na tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego (tłuszcz ze smażenia również przelewamy)
    i zapiekamy do miękkości (w razie potrzeby podlewamy wodą lub rosołem).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy