Lubię wymyślać nowe farsze do roladek. Tym razem roladki nafaszerowałam paprykami. Do tego ryż i wyszło smaczne i kolorowe danie obiadowe.
Składniki:
6 plastrów schabu
po jednej żółtej, czerwonej i zielonej papryce
2 jajka
bułka tarta do panierowania
2 torebki ryżu
olej do smażenia
sól, pieprz
bazylia do dekoracji
Roladki schabowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem.
2.Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w paseczki i rozłożyć na plastrach schabu (każdego koloru po dwa paski).
3.Roladki ściśle zwinąć i spiąć wykałaczkami.Panierować w roztrzepanych jajkach, bułce tartej i podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Roladki przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 180st. i zapiekać jeszcze 30-40 minut.
4.Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Rozłożyć na talerz razem z pokrojonymi roladkami. Udekorować paprykami i listkami bazylii.
Komentarze