Chrupiąc zwijany kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego z dodatkiem szynki, żółtego sera i świeżych warzyw doskonale sprawdzi się w roli dania obiadowego.
Roladki schabowe z szynką, serem i paprykami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
2.Papryki umyć, oczyścić i pokroić w słupki, a czerwoną cebulę również pokroić w słupki.
3.Na każdym rozbitym plastrze schabu położyć plaster szynki, żółtego sera, po 1 słupku cebuli, czerwonej, żółtej papryki i zwinąć w roladkę.
4.Następnie każdą roladkę obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Komentarze