Roladki schabowe z szynką, serem i paprykami

4.5 (176 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Chrupiąc zwijany kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego z dodatkiem szynki, żółtego sera i świeżych warzyw doskonale sprawdzi się w roli dania obiadowego.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 plastrów schabu wieprzowego
    10 plastrów żółtego sera
    10 plastrów szynki wieprzowej
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    1 czerwona cebula
    sól
    pieprz
    olej
    3 jajka
    bułka tarta
    panierka
    mąka




Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z szynką, serem i paprykami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
  • image-06u5nm6 2. Papryki umyć, oczyścić i pokroić w słupki, a czerwoną cebulę również pokroić w słupki.
  • image-29ag0qp 3. Na każdym rozbitym plastrze schabu położyć plaster szynki, żółtego sera, po 1 słupku cebuli, czerwonej, żółtej papryki i zwinąć w roladkę.
  • 4. Następnie każdą roladkę obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować