ROLADKI SCHABOWE z szynką, serem oraz suszonymi śliwkami w sosie śliwkowo - miodowym

5 (1 ocen)

  • 2 godz.

fantastyczne połączenie smaków

  • 2 godz.

Składniki:

  • garść suszonych śliwek
    1/2 cebuli
    łyżka miodu
    plasterki szynki pieczonej ( może być baleron, boczek )
    plasterki sera żółtego
    sól, pieprz
    schab
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z szynką, serem oraz suszonymi śliwkami w sosie śliwkowo - miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbijamy cienko 1. Schab rozbijamy cienko, oprószamy solą i pieprzem.
  • szyneczka 2. Kładziemy plasterki szynki.
  • serek żółty 3. Kładziemy plasterki sera żółtego.
  • śliweczki suszone 4. Na serek kładziemy suszone śliwki.
  • zwijamy 5. Zwijamy dokładnie.
  • mąka 6. Obtaczamy roladki w mące.
  • obsmażamy 7. Obsmażamy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.
  • dodajemy cebulkę i śliwki pokrojone 8. Dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz pokrojone śliwki suszone. Zalewamy 2/3 szklanki wody, oraz dodajemy soli i pieprzu. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok.15-20 min.
  • dusimy 9. Po tym czasie przewracamy roladki i dodajemy łyżkę miodu. Dusimy znów ok 20 min. I gotowe. Jeśli sos wyszedł zbyt rzadki to dodajemy łyżkę mąki i dokładnie mieszamy i chwile jeszcze na ogniu trzymamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować