Roladki schabowe nadziane mięsem mielonym, cukinią i pieczarkami to propozycja na niedzielny czy codzienny obiad, ja osobiście uwielbiam kombinować ze smakami i ta propozycja wyszła pyszna. Zresztą spróbujcie sami ;-)
30 min
Składniki:
6 plastrów schabu bez kości
30 dag mielonego mięsa
1/2 cukinii
2 duże pieczarki
1/2 cebuli
1 łyżka przyprawy do schabu z czosnkiem i majerankiem
sól i pieprz do smaku
Panierka:
2 jajka
mąka pszenna
bułka tarta
olej do smażenia
Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso płuczemy,rozbijamy przez woreczek foliowy na cienkie płaty, oprószamy przyprawą do schabu, solą i pieprzem .
Pieczarki i cukinię myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, mieszamy z mięsem mielonym i posiekaną drobniutko cebulką,mieszamy doprawiając solą do smaku.Nakładamy masę mięsną po równo na każdy płat schabu, rolujemy formując roladki.
2.Panierujemy w rozkłóconym jajku, mące pszennej, oraz bułce tartej.
Smażymy na wolniutkim ogniu z każdej strony na złocisto.
Komentarze