Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym cukinią i pieczarkami

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Roladki schabowe nadziane mięsem mielonym, cukinią i pieczarkami to propozycja na niedzielny czy codzienny obiad, ja osobiście uwielbiam kombinować ze smakami i ta propozycja wyszła pyszna. Zresztą spróbujcie sami ;-)

  • 30 min

Składniki:

  • 6 plastrów schabu bez kości
    30 dag mielonego mięsa
    1/2 cukinii
    2 duże pieczarki
    1/2 cebuli
    1 łyżka przyprawy do schabu z czosnkiem i majerankiem
    sól i pieprz do smaku

    Panierka:
    2 jajka
    mąka pszenna
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1kdtp6s 1. Mięso płuczemy,rozbijamy przez woreczek foliowy na cienkie płaty, oprószamy przyprawą do schabu, solą i pieprzem .
    Pieczarki i cukinię myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, mieszamy z mięsem mielonym i posiekaną drobniutko cebulką,mieszamy doprawiając solą do smaku.Nakładamy masę mięsną po równo na każdy płat schabu, rolujemy formując roladki.
  • image-1qwwdo7 2. Panierujemy w rozkłóconym jajku, mące pszennej, oraz bułce tartej.
    Smażymy na wolniutkim ogniu z każdej strony na złocisto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować