Roladka z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka i żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Mąki przesiać, dodać do masy jajecznej, dokładnie wymieszać. Przelać na przygotowaną blaszkę o wym. 34x42cm. Piec ok. 15min w temp. 180st. Ciepłe ciasto przełożyć na ściereczkę posypaną drobnym cukrem. Przykryć drugą wilgotną ściereczką i pozostawić tak do ostygnięcia.
2.Mascarpone utrzeć z serkiem homogenizowanym, cukrem i sokiem z cytryny, Dodać oczyszczone porzeczki. Delikatnie wymieszać, odłożyć 2 łyżki. Masę rozsmarować na cieście. Zrolować, schłodzić. Udekorować pozostałym kremem, porzeczkami i miętą. Przechowywać w lodówce.
Komentarze