Rolada z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielić białka od żółtek.
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Dodać mąkę, wodę, żółtka, proszek i zmiksować.
Formę (40x25cm, moja mniejsza była) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200st.C i piec przez 17minut.
2.Upieczony biszkopt chwytam za papier do pieczenia i przełożyć na ściereczkę.
Papier delikatnie oderwać od ciasta i zrolować ze ściereczką.
Odstawić do ostygnięcia.
3.Rozwinąć roladę, nałożyć mus, ponownie zwinąć (bez ściereczki rzecz jasna).
Wstawić do lodówki na min.30minut.
Podawać posypaną cukrem pudrem.
Komentarze