Rolada z ciasta francuskiego i mięsa mielonego

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Szybka i pyszna

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    500g mięsa mielonego
    200g sera w plastrach
    puszka krojonych pomidorów bez skórki
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    łyżeczka przyprawy Delikat
    łyżeczka suszonej bazylii
    2 łyżki oliwy
    opcjonalnie łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z ciasta francuskiego i mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z cista francuskiego z mięsem mielonym 1. Mięso mielone podsmażamy na patelni wraz z przyprawami, czosnek siekamy i dodajemy do mięsa. Kiedy będzie już lekko złociste dodajemy koncentrat i odciśnięte pomidory z puszki. Całość jeszcze chwilkę podsmażamy. Jeśli mięso mielone nie jest zwarte możemy włożyć je na chwilkę na sito, bądź zagęścić mąką.Ciasto francuskie rozwałkowujemy i wykładamy serem. Ciepłe (nie gorące) mięso mielone kładziemy na cieście francuskim z zawijamy w roladę. Na roladzie układamy ser. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy roladę. Zapiekamy ok 30 min w temperaturze 180 stopni na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować