Rolada z żółtego sera

4.99 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja rodzina woli tę roladę od kupnych wędlin.

Składniki:

  • ● 30 dag mielonego mięsa
    ● 7 jajek
    ● 20 dag majonezu
    ● 30 dag żółtego sera (najlepiej goudy)
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● bułka tarta
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.99 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z żółtego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z żółtego sera 1. Ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. 5 jajek
    rozkłócamy. Mieszamy
    z serem i majonezem.
  • 2. Blachę smarujemy olejem,
    wykładamy pergaminem
    i również lekko
    natłuszczamy. Wlewamy
    masę serową i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    200 °C na złoty kolor. Wyjmujemy
    razem z pergaminem,
    lekko studzimy.
  • 3. Mięso mieszamy z pozostałymi
    jajkami i odrobiną
    bułki tartej. Doprawiamy
    solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna.
    Wykładamy na zapieczony
    ser i zwijamy w roladę. Pieczemy
    ok. 30 minut w temperaturze
    200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować