.rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrozić na sicie. Posiekany czosnek i cebulę przesmażyć krótko na oleju z dodatkiem masła. Dodać szpinak ,chwilę poddusić , zalać mlekiem kokosowym. Wmieszać mleko w szpinak, po 5 minutach, szpinak przełożyć na sito do odcieknięcia. Przestudzić , dodać 3 żółtka ,wymieszać . Całość połączyć z ubitymi na pianę białkami.
Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Folię przesmarować lekko oliwą i rozłożyć równo szpinak na całej powierzchni blachy. Piec około 15 minut w temperaturze 200 Oc.
Po 15 minutach na upieczony szpinak położyć natłuszczoną folię aluminiową i przewrócić na drugą stronę. Najlepiej na takiej samej wielkości blachę, tyle że na jej spód. Następnie zsunąć z blachy na blat stołu.
Zdjąć ze szpinaku folię na której się piekł , całość posmarować serkami Almette i na serkach rozłożyć pokrojone suszone ( bez oleju) pomidory.
Całość zrolować pomagając sobie folią. Włożyć do lodówki na 12 godzin.
Czas podany bez chłodzenia rolady.
Komentarze