Rolada serowa z masą makową

4.5 (155 ocen)

  • 15 min

Delikatne i miękkie ciasto! Długo zachowuje świeżość.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 1 roladę o długości ok. 35cm
    Ciasto serowe:
    250g sera półtłustego z kostki
    1 jajko
    5 łyżek cukru pudru
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 szklanki mąki pszennej
    100g masła
    400g gotowej masy makowej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery

Rolada serowa z masą makową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę i dodać do niej pozostałe składniki oprócz masy makowej. Zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 0,5 – 1 cm. Masę rozsmarować na cieście zostawiając po bokach 2 cm marginesy. Zwinąć w roladę i dość ciasno owinąć w papier do pieczenia. Ułożyć w wąskiej blaszce łączeniem do dołu. Piec ok. 30 - 40 minut w 180 stopniach do zrumienienia. Udekorować według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować