Rolada schabowa z farszem z pieczarek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz.

Wspaniała rolada do podania na zimno na kolację lub jako przystawkę

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
    30 dkg pieczarek
    1 mała cebula
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia i posmarowania mięsa
    1 kajzerka
    ½ szklanki mleka
    2 białka z jaja
    Bawełniana nić do rolowania mięsa
    Rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada schabowa z farszem z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab umyj rozkrój ostrym nożem na płat o grubości ca 2 cm ,mocno posól, posmaruj olejem i odstaw w chłodzie na kilka godzin
    2. Pieczarki umyj obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach
    3. Rozdrobnione pieczarki włóż na rozgrzana patelnie bez tłuszczu i mieszając doprowadź do odparowania nadmiaru wody
    4. Na tę samą patelnię wlej olej i na rozgrzany tłuszcz wsyp rozdrobniona cebulę i zeszklij
    5. Rozdrobnioną kajzerkę włóż do mleka i rozgnieć dokładnie widelcem
    6. Połącz kajzerkę z pieczarkami oraz z białkiem i dokładnie rozdrobnij, posól i popieprz
    7. Schab wyjmij z lodówki
    8. Powierzchnię mięsa posmaruj białkiem
    9. Masę pieczarkową starannie rozsmaruj na płacie schabu i zroluj bardzo ciasno
    10. Zrolowane mięso obwiąż ciasno bawełnianą nicią , włóż do rękawa i umieść w gorącym piecu (150*C) na 3 godziny
    11. Schłodzone dobrze mięso rozsznuruj i umieść w lodówce

Porady

Aby farsz przylegał do mięsa ,rozkrojony płat mięsa przed nałożeniem farszu posmaruj białkiem. . Ważne też, aby roladę przed pieczeniem mocno zesznurować .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować