Rolada mięsna z serem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Rolada z mięsa mielonego, idealna na obiad lub na kanapkę. Pyszne mięciutkie mięsko z ulubionymi dodatkami.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    1 cebula
    2 łyżeczki musztardy
    3 małe ogórki korniszone
    ser żółty
    namoczona bułka
    jajko
    vegeta, pieprz, papryka słodka w proszku, majeranek, bazylia, natka pietruszki, czosnek w proszku
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada mięsna z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodajemy posiekana cebulę, namoczona i odciśniętą bułkę, jajko, musztardę, vegetę, pieprz. Ma powstać masa taka jak na kotlety mielone. Masę wykładamy na papier do pieczenia, przykrywamy kolejnym płatem papieru i wałkujemy na prostokąt o grubości 1,5 cm. Na mięso sypiemy starkowany ser żółty, ogórki pokrojone w małą kostkę. Posypujemy papryką słodką w proszku i natka pietruszki. Z pomocą papieru zawijamy mięso na roladę. Przenosimy roladę na papierze na blachę wysmarowana delikatnie olejem. Polewamy mięso odrobina oleju i posypujemy majerankiem, bazylią i czosnkiem w proszku. Zakrywamy roladę papierem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na godzinę.

Porady

Do farszu można użyć wszystkiego co się lubi. Można dodać pieczarki, paprykę lub inne warzywa, szynkę, inny ser. Co kto woli. Dodatkowo w wersji obiadowej idealnie pasuje sos pomidorowo-bazyliowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować