Rolada kawowa z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ucieramy na białą, puszystą masę z cukrem. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy tylko chwilę- gdy składniki się połączą i uzyskamy jednolitą masę, wylewamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy ciasto do rozgrzanego w temp 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 15 minut. Pamiętajmy, aby piekarnik był dobrze nagrzany, w przeciwnym razie biszkopt nam nie urośnie. Gdy ciasto jest gotowe, jeszcze gorące wyjmujemy z piekarnika, delikatnie odklejamy papier. Zwijamy biszkopt ze ściereczką w rulon. Czekamy aż ostygnie.
2.Krem: schłodzoną wcześniej śmietanę ubijamy na wysokich obrotach wraz z cukrem pudrem, kawą i "śmietan-fixem". Wykładamy na biszkopt. Na kremie układamy maliny, całość zwijamy w roladę. Ciasto dekorujemy niewielką ilością kremu oraz malinami. Możemy również posypać je startą czekoladą.
Komentarze