Rolada chlebowa z szynką i serem

0 (0 ocen)

Świetna propozycja na drugie snaidanie

Składniki:

  • Składniki :

    650g mąki pszennej,
    10g suszonych drożdży instant,
    350ml ciepłej wody,
    2 łyżeczki soli,
    1 łyżeczka cukru,
    około 8-10 szt plasterków ulubionej wędliny,
    4 plasterki żółtego sera,
    kremowy serek topiony,
    1 rozbełtane jajko,
    sezam,
    rozmaryn.

Rolada chlebowa z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Do miski wsyp mąkę, drożdże, sól i cukier. Wlej wodę i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na 1 godzinę do wyrośnięcia.

    Ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta. Na środku ułóż żółty ser. Następnie szynkę i rozsmaruj kremowy serek śmietankowy. Zwiń w roladkę i odstaw na 30 minut.

    Roladę posmaruj jajkiem i posyp rozmarynem i sezamem.
    Włóż do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy