Rogate parówki

4.5 (188 ocen)

  • 10 min

Oryginalny pomysł na smaczną kolację. Parówki tak przygotowane NAPRAWDĘ smakują inaczej!

  • 10 min

Składniki:

  • 3 ulubione parówki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rogate parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rogate parówki 1. Parówki obrać z foliowej osłonki, następnie pokroić wzdłuż na 4cm części. Każdą część z obu stron ponacinaj w poprzek w kształt x, ale tak, żeby nie przeciąć do końca.
    Na patelni rozgrzać olej.
    Tak przygotowane parówki wrzucić na rozgrzany olej i smażyć ok. 5 minut aż "rogi" zaczną się wyginać.
    Podawać ze świeżą bagietką.

Porady

Można polać ketchupem lub musztardą, w zależności od upodobań.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować