Rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem krówkowym

4.5 (193 ocen)

  • 5 min

Czas przygotowania rogalików to 25 min. Z talerza znikają w ciągu 10

  • 5 min

Składniki:

  • Paczka ciasta francuskiego
    Gotowy krem krówkowy (lub inny wybrany smak)
    Jajko
    Płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem krówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzielimy ciasto francuskie na równe kwadraty. Każdy z nich smarujemy kremem. Składamy w rogaliki. Każdy z nich smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 180stopni i pieczemy około 18-20 minut do czasu ładnego zarumienienia się. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować