Rigatoni z serem i pesto pietruszkowym pod beszamelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować na pół miękko, odcedzić przepłukać dobrze pod zimną bieżącą wodą.
Ser utrzeć z pesto i jajkiem, dodać czosnek, przyprawić do smaku, wymieszać.
Przełożyć masę do rękawa cukierniczego bez końcówki i nadziać makaron, ustawić w jednym lub dwu naczyniach.
W małym rondelku rozpuścić masło, dodać drobno posiekaną cebulę, przysmażyć. Mleko rozmieszać z mąką, dodać do przysmażonego masła, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Kiedy sos będzie miał konsystencję budyniu zestawić z ognia, wbić jajko i energicznie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem.
Sosem zalać nadziewany makaron, Wstawić do piekarnika na ok 20- 25 min temp 180 st. Zapiec.
Komentarze