Łatwy, szybki i niedrogi sposób na pyszną i orzeźwiającą sałatkę z resztek pozostałego po świętach mięsa.
Składniki:
- 1 mix sałat
- 1 mała marchewka
- resztka mięsa z poprzedniego dnia ( obojętnie czy to klops , czy to schab czy szynka a może kurczak)
- 1 jajko na twardo
- 1 owoc granatu ( w zastępstwie możecie dać 100g suszonej żurawiny)
- kilka posiekanych drobno listków mięty ( możecie dać w zastępstwie i torebkę suszonej)
Resztkowa sałatka z granatem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mix wrzucamy do miski. Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mięso kroimy dowolnie, w małe lub większe kawałki - to samo robimy z jajkiem. Wszystko razem mieszamy. Na wierzch dajemy małe cząstki granatu lub żurawiny i posypujemy wszystko drobno posiekanymi listkami mięty. Jemy z sosem lub bez- jak Wam tylko przyjdzie ochota>
Komentarze