Sorbet owocowy w trzech smakach: truskawkowym, kiwi i nektarynkowym. Idealny na upalne dni, a w dodatku małokaloryczny. Zapraszam do odwiedzania mojego bloga http://buszujacawkuchni.pl/
1.Owoce zmiksować. Każde osobno. Dodać resztę składników i wymieszać. Na około kilogram owoców przypada 1 łyżka wódki i 1/3 szklanki soku z cytryny. Do nektarynek należy wlać więcej soku z cytryny, żeby nie zrobiły się brązowe. Cukier – wedle uznania. Ja dodałam po około 3 łyżki do każdego musu.
2.Zmiksowane owoce przełożyć do pojemników. Schłodzić w lodówce. Następnie przemieszać i przełożyć do zamrażarki. Podczas mrożenie owoce co jakiś czas należy mieszać, aby nie powstały kryształki lodu. 15 minut przed podaniem sorbet trzeba wyciągnąć, żeby zrobił się miękki.
Komentarze