Racuchy z miodem i jabłkami

5 (187 ocen)

  • 20 min

Świetne na deser dla dzieci

  • 20 min

Składniki:

  • 1 ½ szkl. mleka
    3 jajka
    2-2 ½ szkl. mąki
    1 łyżka cukru
    2 łyżki miodu
    Sok z połowy cytryny
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 jabłka
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy z miodem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, mleko, cukier, cukier waniliowy, miód i sok z cytryny wymieszać razem. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać na gładką masę.
  • 2. . Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do ciasta. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować