Racuchy z dyni

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne, kremowe racuchy z dyni, Świetnie smakują z mięsem.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - puree z dyni: 1 szklanka
    - jajko kurze,: 1 sztuka
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - natka pietruszki (posiekana): 1 łyżka
    - bułka tarta ( do masy): 3 łyżki
    - sól,: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Racuchy z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy 1. Dynię pieczemy w piekarniku w skórce owiniętą w folii aluminiowej przez godzinę. Po upieczeniu wyciskamy sok i całość blenderujemy na puree. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do puree razem z jajkiem i gałką muszkatołową, solą i pieprzem - wszystko dokładnie mieszamy.
  • Racuchy 2. Następnie dodajemy około 2-3 łyżki bułki tartej - im mniej tym lepiej, wtedy racuchy będą delikatniejsze - tak, by dało się utworzyć racucha.
  • Racuchy 3. Gotowego racucha obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor w głębokim oleju około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Obiad Kolacja

Podobne przepisy

4.62 (13 ocen)

Zdobywca nagrody

Racuchy serowe

To może cię zainteresować